ZandmotorRun

De ZandmotorRun is elk jaar vaste prik op de Zandmotor. Tijdens deze hardloopwedstrijd draait het niet om snelheid, maar om beleving. Voel de wind langs je gezicht razen, terwijl jij het mooiste hardlooprondje van Nederland rent. Dichter bij de elementen kom je niet!

Samen rennen tegen kanker

Tijdens de ZandmotorRun ren je samen met mensen die zichzelf verbonden voelen door hun liefde voor het strand en draag je tegelijkertijd bij aan een goed doel. De wedstrijd is namelijk gekoppeld aan de Roparun: een groot hardloopevenement dat geld ophaalt voor de zorg voor kankerpatiënten en hun naasten.

Twee van hun teams organiseren de ZandmotorRun belangeloos, in samenwerking met de provincie Zuid-Holland. Jouw inschrijfgeld gaat dus rechtstreeks naar hen die het echt nodig hebben.

Liever wandelen?

Dat kan ook! Op de ochtend van de ZandmotorRun organiseren we een prachtige wandeling onder leiding van een ervaren gids die je alle mooie geheimen van dit natuurgebied onthult.

Parcours


Hoe staat het met jouw uithoudingsvermogen? Het parcours van de ZandmotorRun loopt namelijk helemaal over het strand langs de zee. Er zijn 2 smaken: 5 of 10 kilometer. Ook is er een speciale KidsRun van 2 kilometer. En wees gerust: je hoeft bij geen enkel parcours niet door het water te ploeteren. Hieronder zie je hoe we lopen.

5 kilometer

5-km

10 kilometer

2 kilometer (KidsRun)

kidsrun

ZandmotorRun 2019

In 2019 waagden 285 sportieve deelnemers zich aan deze bijzondere hardloopwedstrijd. Samen haalden we €2.702,50 op. De komende editie hopen we dit natuurlijk weer te overtreffen! Benieuwd hoe de loop eruit ziet? Bekijk dan de onderstaande foto-impressies van Ed Turk en Jeroen Tibbe.

De organisatie

De ZandmotorRun is een hardloopwedstrijd georganiseerd door de provincie Zuid-Holland en de Roparunteams 208 (provincie Zuid-Holland) en 209 (Mad-Runners). Het evenement ontstond vanuit de behoefte van de provincie Zuid-Holland om de Zandmotor breder bekend te maken en recreatief in te zetten. Tegelijkertijd klopten de twee Roparunteams aan met een verzoek om een loop voor een goed doel te organiseren. Daar was een match! 

 • Provincie Zuid-Holland
  De Zandmotor is een unieke pilot die nationaal en internationaal veel aandacht trekt. De provincie Zuid-Holland wil de recreatieve waarde van de Zandmotor optimaal benutten zodat bezoekers van de omgeving kunnen genieten. Zij coördineren de organisatie en vergoeden de onkosten voor de loop.
 • Roparun-teams
  De twee Roparun-teams dragen zorg voor de praktische organisatie van de wedstrijd. Deze teams zetten zich belangeloos in en verzorgen onder andere het parcours, de begeleiding en de logistiek.
 • Decathlon
  De ZandmotorRun wordt mede mogelijk gemaakt door Decathlon. Decathlon ondersteunt de loop door de start- en finishboog en de startnummers beschikbaar te stellen.
 • Vrijwilligers
  Daarnaast werken er iedere jaar vele vrijwilligers mee om de ZandmotorRun zoveel mogelijk kosteloos te organiseren en tot een succes te maken.