Resultaten 10 jaar Zandmotor tijdens Coastal Dynamics

In 2011 startten we met een pilot: de Zandmotor. Een kunstmatige zandbank en belangrijke aanjager voor innovatief kustonderhoud. Waarmee we niet tegen de natuur werken, maar mét de natuur. Dankzij de invloed van wind en de stroming van de zee is de Zandmotor inmiddels uitgegroeid tot een prachtig natuur- en recreatiegebied. De ontwikkeling wordt op de voet gevolgd en krijgt internationaal veel interesse.

10 jaar van onderzoek en bijzondere samenwerkingen hebben geresulteerd in nieuwe mogelijkheden voor de bescherming van de kust, nieuwe kansen voor de omgeving en een schat aan kennis. Een unieke verbinding van natuur, wetenschap en maatschappij. De resultaten van het project presenteren we je op 1 juli 2021 tijdens het eindcongres van 10 jaar Zandmotor dat onderdeel uitmaakt van het internationale Coastal Dynamics congres.

De Zandmotor is een innovatieve manier van kustonderhoud. Wetenschappers vatten tijdens dit meerdaagse event de belangrijkste inzichten en resultaten samen uit dit 10-jarige kustonderzoek.